12 Haziran 2021

“Kardeşlik Çağrısı” Proje Etkinlikleri

ile Fikrullah Çakmak

Üniversitemizin öncülüğünde gerçekleştirilen Toplumsal duyarlılık projeleri ülkemizin her köşesinde. Müdürlüğümüzün toplumsal duyarlılık projeleri çerçevesinde İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle (Zahire Dumlupınar, Rümeysa Özay) gerçekleştirdiği “Kardeşlik Çağrısı” proje etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Öğrencilerimizin diliyle proje etkinliklerimi:

Proje kapsamında yetim kardeşlerimizle kardeşlik bağı oluşturmak, eğlenebilmek, onlarda tebessüm oluşturabilmek, güzel bir hatıra bırakarak gönüller arasında bağ kurmak adına gerçekleştirdiğimiz projemiz için  ortak mekan olarak İstanbul’da Bayrampaşa ilçesi Adapark’ta buluşup tanışma etkinliği ardından bulunduğumuz parkta bulunun lunaparkta eğlenceli vakitler geçirdik, ardından kardeşlerimiz için hazırladığımız ikramları sunduk daha sonra hazırlamış olduğumuz hediyelerimizi takdim ettik, hediyemizin parçası olan ‘YA BİR YOL BUL   YA BİR YOL AÇ   YA DA YOLDAN ÇEKİL’ isimli kişisel gelişim kitabımız hakkında hasbihal ettik. Kitabımızı tanıyıp birbirimizin hedeflerini ve ilgi alanlarını öğredik. Etkinliğimizin sonuna doğru Filistin, Doğu Türkistan başta olmak üzere zulüm altında bulunan Müslüman kardeşlerimizin ahvali hakkında da konuşup bizlerin Müslüman fertler olarak ne yapabileceğini, üzerimize düşen sorumlulukları konuştuk. Farkındalık oluşturabilmek adına kardeşlerimizle bayrak çizimi ve hashtag çalışması yaptık. Etiketlerimizi bulunduğumuz çevrede uygun yerlere  yapıştırarak “KARDEŞLİK ÇAĞRISI”nda bulunduk.